Consiliu Județean are președinte!

Consiliu Județean are președinte!

Consiliul Județean Călărași a fost convocat azi în ședință ordinară de plen pe ordinea de zi figurând 2 proiecte de hotărâri printre care și cel privind alegerea președintelui CJ. Asta după ce prefectul Marian Stoica și-a dat „acceptul”, în sensul că cele două proiecte nu vor mai fi atacate în instanță.

Astfel până la depunerea jurământului de către Vasile Iliuță, câștigătorul alegerilor din 27 septembrie, Consiliul Județean va fi condus de Ion Samoilă. Liderul consilierilor județeni PSD a primit astăzi 20 de voturi, chiar și din partea liberalilor, mai puțin a lui Valentin Barbu care nici n-a participat la vot.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și după lupte seculare care au durat aproape 30 de zile am reușit print-o ședință ordinară să restabilim legalitatea în Consiliul Județean.

Vreau să mulțumesc și să vă promit că în scurta perioadă rămasă până la constituirea noului Consiliu Județean, până la învestirea viitorului președinte ales, o să fac tot ce-mi stă în putință ca atât CJ cât și subordonatele sale să funcționeze normal, legal, nu așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă” a spus Ion Samoilă.

Cei doi vicepreședinți rămân în continuare Valentin Barbu și Marian Dinulescu, ambii de la PNL.

Tot în cadrul ședinței ordinare au fost validate și mandatele de consilieri județeni ale lui Sorin Ghiliciu (PSD) și respectiv Mihai Vătafu (ALDE), valabile până la constituirea viitorului Consiliu Județean.

Sursa : https://arenamedia.ro/index.php/arena-news/administratie-mp/consiliul-judetean-mp/consiliu-judetean-are-presedinte

CATEGORIES
Share This