Meniu

Adolescentă de 17 ani din România Obține Locul III la Competiția Internațională de Neuroștiințe ‘International Brain Bee

Edward 8 luni în urmă 0

O adolescentă talentată de doar 17 ani, Andra Cristiana Ștefan, elevă la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” din Brăila, a reușit să cucerească locul trei la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de neuroștiințe, cunoscut sub numele de “International Brain Bee.” Cu o performanță remarcabilă, această tânără brăileancă a reprezentat cu mândrie România la competiția ce a avut loc în acest an în Cairns, Australia, între 20 și 26 august.

Competiția a adunat 23 de adolescenți din toate colțurile lumii, fiecare cu o pasiune pentru neuroștiințe. Evaluarea lor a inclus atât probe teoretice, cât și probe practice, cu accent pe cunoștințele despre creierul uman. Andra Cristiana Ștefan a impresionat juriul și a obținut punctaje deosebit de înalte în toate etapele competiției.

Pentru a se pregăti pentru acest concurs, Andra și-a “sacrificat” vacanța, dedicându-și timpul liber studiului intensiv. A citit cărți de medicină și a participat la patru sesiuni de pregătire, prin telefon, cu profesorul dr. Charles Watson de la Curtin University Western Australia. Toate acestea pentru că nu a avut acces la un laborator de specialitate pentru pregătirea probelor practice, dar ambiția ei neînfricată a făcut diferența.

Andra Cristiana Ștefan a concurat în cinci probe teoretice și practice, abordând subiecte precum neuro-anatomie și neuro-histologie. În ciuda provocărilor, tânăra a obținut rezultate excepționale, în special în probele teoretice, obținând punctaje înalte care i-au asigurat locul trei în competiție.

Este demn de remarcat că Andra a fost singura șansă de a concura în acest prestigios concurs, deoarece regulile permit participarea o singură dată în viață. Această tânără remarcabilă a demonstrat că pasiunea, ambiția și dedicarea pot duce la succesuri extraordinare, chiar și în fața celor mai dificile provocări.

Cu locul III obținut la “International Brain Bee,” Andra Cristiana Ștefan aduce o mare mândrie României și demonstrează că tinerii talentați au potențialul de a excela la nivel internațional în domeniul științelor. Felicitări pentru această performanță remarcabilă și pentru reprezentarea de excepție a țării noastre în competiția globală a neuroștiințelor!

Tag-uri
Scris De

Lasă un Răspuns

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.