Meniu

ATENȚIE! Noua metodă de furt a conturilor de Facebook și cum să o evitați

Edward 7 luni în urmă 0

În era internetului, păstrarea securității conturilor noastre online este esențială. Dar acum, utilizatorii Facebook se confruntă cu o amenințare nouă și periculoasă: o tactică ingenioasă de furt a conturilor, care poate compromite conturile prietenilor tăi.

Ce se întâmplă?

Un escroc folosește un cont Facebook compromis și începe să trimită mesaje prietenilor acestui cont. Mesajul susține că respectivul cont a fost blocat de Facebook și că poate fi deblocat numai dacă cinci prieteni trimit codurile primite pe email de la Facebook. Aceste coduri sunt formate din opt cifre și sunt esențiale pentru a-ți recupera contul blocat.

Înșelăciunea stă în faptul că acest mesaj provine dintr-un cont pe care îl cunoști și în care ai încredere, așa că ești tentat să ajuți și să trimiți aceste coduri, sperând să-ți ajuți prietenul să-și recupereze contul. Dar trebuie să știi că asta e o înșelătorie deosebit de bine pusă la punct.

Cum să te protejezi

E vital să-ți protejezi contul de Facebook și să nu cazi în capcana asta. Facebook nu va cere niciodată parole sau coduri prin mesaje sau emailuri. Și nici nu există vreo metodă oficială de recuperare a contului prin intermediul altor prieteni.

Dacă ai fost deja păcălit și ai trimis codurile unui escroc, trebuie să acționezi rapid. Totuși, recuperarea contului poate fi un proces complicat, deoarece escrocii schimbă datele de bază ale contului, cum ar fi adresa de email și numărul de telefon. Așa că e o idee bună să ceri ajutor de la un specialist în securitate cibernetică pentru a avea o șansă mai mare de recuperare.

În concluzie, fii mereu atent și sceptic față de mesaje și solicitări online care par dubioase. Nu da încredere oricărui mesaj, indiferent cât de real sau autentic pare. Cu măsurile de precauție potrivite și conștientizare, îți poți proteja mai bine contul și poți ajuta la combaterea escrocilor online.

Scris De

Lasă un Răspuns

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.