Meniu

Călătoria Excelenței: Elevii din Oltenița în Inima Patrimoniului Românesc

Edward 7 luni în urmă 0

Primăria Oltenița, având susținerea deplină a Consiliului Local, a conceput o călătorie specială pentru a onora elevii și profesorii de excepție. Acest eveniment face parte din „Gala Excelenței”, un program dedicat promovării excelenței în educație și răsplătirii celor care aduc un plus de valoare comunității școlare din Oltenița.

22 septembrie 2023 – Un Început Regal și Spiritual

Dimineața a debutat cu plecarea din Oltenița la ora 06:00, într-o atmosferă de nerăbdare și entuziasm. După câteva ore pe drum, elevii au poposit în Predeal pentru a savura un prânz tradițional, într-un cadru montan spectaculos.

De la Predeal, grupul s-a îndreptat către Castelul Bran, cunoscut pe plan internațional drept „Castelul Dracula”. Aici, au aflat legende și povești despre Vlad Țepeș, personajul istoric care a inspirat mitul lui Dracula, și au admirat arhitectura medievală unică a castelului.

Ultima oprire a zilei a fost la Biserica Fortificată Cincu, o mărturie a trecutului săsesc al zonei. Cina la Casa Bazna a încheiat ziua, oferind participanților o degustare a bucatelor locale.

23 septembrie 2023 – Pe Urmele Istoriei Transilvane

Ziua a început cu vizitarea Bisericilor Fortificate de la Biertan și Mediaș, ambele fiind exemple impresionante ale arhitecturii medievale, cu fortificații robuste și o istorie bogată în evenimente.

Sighișoara, orașul natal al lui Vlad Țepeș, a fost următoarea destinație. Turul orașului a inclus Turnul cu Ceas, unul dintre cele mai vechi și mai înalte astfel de edificii din România, Casa Breslelor și Biserica din Deal.

După prânzul savurat din nou la Casa Bazna, elevii au experimentat o plimbare pitorească cu trăsurile de la Bazna la Biserica Fortificată Boian, care se spune că a aparținut lui Ștefan cel Mare. Seara a fost încununată de un concert de orgă inedit, care a răsunat în pereții plini de istorie ai bisericii.

24 septembrie 2023 – O Oază Culturală

Sibiul, cu aerul său boem și cu pietele sale vibrante, a fost gazda ultimei zile. Elevii au vizitat Palatului Brukenthal, un edificiu neoclasic care adăpostește o colecție impresionantă de artă europeană. După un prânz tradițional la restaurantul din Călimănești, grupul s-a îndreptat spre Oltenița, ajungând la ora 19:00, cu amintiri care le vor rămâne pentru toată viața.

Acest periplu educativ a fost o demonstrație vie a valorilor istorice și culturale ale României și a subliniat importanța pe care comunitatea din Oltenița o acordă educației și excelenței. Fără îndoială, aceasta va rămâne în amintirea tuturor ca o experiență definitorie.

Scris De

Lasă un Răspuns

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.